Nyheder

SF-gruppeformand: Vi stemmer samlet ja

På trods af at to af SF's folketings-politikere allerede har meldt ud, at de stemmer nej til skatteaftalen, er regeringspartiets gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, overbevist om, at SF samlet stemmer for skattereformen, som regeringen har indgået med De Konservative og Venstre.

Det sagde gruppeformanden på vej ind til et møde i SF's folketingsgruppe.

"Jeg har stadig en forventning om, at vi i SF's folketingsgruppe stemmer samlet," siger hun til TV 2.

Vores ambition at stemme samlet

Men så let gav TV 2's politiske reporter, Knud Brix, ikke op:

"Men der er jo noget, der ikke hænger sammen, når to medlemmer offentligt siger, at de stemmer i mod. Du siger, at alle stemmer for," lød spørgsmålet til gruppeformanden.

Svaret lød:

"Der er ting i den her skattereform, som er svære, og der er ting, der er rigtig gode. Vi tager en snak i gruppen, og det er sådan, vi plejer at gøre det. Vi stemmer samlet. Det er vores klare ambition," siger Pernille Vigsø Bagge.

Har haft møde på Bech Poulsens kontor

Både socialordfører Özlem Cekic og Lisbeth Bech Poulsen har meldt ud, at de vil stemme i mod skatteaftalen, og ifølge TV 2's oplysninger har gruppeformanden i dag haft en samtale med Lisbeth Bech Poulsen på hendes kontor.

Hvorvidt hun eller Özlem Cekis har ladet sig overbevise om at stemme for aftalen vil vise sig, når mødet i SF's folketingsgruppe slutter senere på eftermiddagen.