Rød blok stjæler stemmer fra blå blok

Både Socialdemokraterne og SF står i den nyeste meningsmåling fra Megafon til at få historisk lav opbakning fra vælgerne.

Men selv om blå blok stadig ville få flertal, hvis der var valg i dag, er der midt i mørket også lys for enden af tunnelen for statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Målingen viser nemlig også, at der på en måned er flyttet stemmer fra den blå blok til den røde blok.

"Nøglen til regeringens overlevelse"

Ifølge målingen står Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti således til at få 55,4 procent af stemmerne.

Socialdemokraterne, De Radikale Venstre, SF og Enhedslisten står til at få 44,6 procent af stemmerne tilsammen.

Det er en ændring på 1,2 procentpoint i rød retning i forhold til den forrige meningsmåling fra slutningen af maj.

"Jeg siger ikke, at det er festlige tider for Helle Thorning-Schmidt, men det er et lille lys i mørket, at der nu trækkes stemmer henover midten. Det er på den lange bane nøglen til regeringens overlevelse," siger TV 2s politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

S stjæler fra blå blok, EL stjæler fra S

Han forklarer situationen med forskydninger mellem partierne, fordi Socialdemokraterne ser ud til at tiltrække borgerlige stemmer, mens Socialdemokraterne omvendt mister stemmer til Enhedslisten.

"Der er ikke grund til at feste, men for de røde partier er dagens gode nyhed, at alle tre målinger i dag viser, at der trækkes vælgere fra højre til venstre," siger Henrik Qvortrup.