Nyheder

Livstegn fra Cekic: Holder mund til lørdag

Først lørdag vil SF's Özlem Cekic udtale sig om den omdiskuterede skatteaftale. Det skriver hun på Facebook.

SF's socialordfører Özlem Cekic vil først lørdag eftermiddag udtale sig i sagen om den omdiskuterede skatteaftale. Det skriver hun til sine venner på Facebook.

- Kære Venner. Jeg er stadig på udvalgsrejse med beskæftigelsesudvalget i USA. TV2 står nede i lobbyen og vil gerne have min kommentar, skriver hun på Facebook og fortsætter:

- Jeg vil det sige det samme til dem, som til jer, at jeg først udtaler mig, når jeg er tilbage lørdag eftermiddag i Danmark.

- Jeg håber, I har tålmodighed til at vente. Jeg løber nemlig ingen steder:-), slutter hun kryptisk.

Özlem Cekic ville sammen med partiets EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen stemme imod skatteaftalen mellem regeringen og Venstre og de Konservative.

Onsdag skiftede Lisbeth Bech Poulsen holdning under et dramatisk gruppemøde og oplyste bagefter, at hun nu stemmer for, selv om hun er imod aftalen.

Ellers kunne hun ikke blive i partiet, forklarede hun efter gruppemødet, hvor gruppeformand Pernille Vigsø Bagge understregede, at SF's ledelse ikke tvang Lisbeth Bech Poulsen til at skifte standpunkt.

Der er uenighed i SF's bagland om sagen. Folketingskandidat Annika Smith ville lade Lisbeth Bech Poulsen stemme imod skatteaftalen. Derimod mente Poul Overlund Sørensen fra landsledelsen, at folketingsmedlemmer må følge partilinjen.

Flere iagttagere venter, at Özlem Cekic må stemme for skatteaftalen, hvis hun vil blive i partiet.

Onsdagens gruppemøde var så vigtigt, at partiformanden, udenrigsminister Villy Søvndal, aflyste sit besøg i Honduras, hvor han skulle underskrive en aftale på EU's vegne.

/ritzau/