Nyheder

Grådkvalt nej-stemmer: Jeg siger ja

SF bakker samlet op om regeringens skatteaftale med De Konservative og Venstre. Det står klart efter et gruppemøde mellem partiets folketings-politikere. Bl.a. Lisbeth Bech Poulsen (SF) havde ellers meldt ud, at hun ville stemme nej, men hun er nu kommet på andre tanker.

"Vi har fået vendt en masse af de ting, som har været svært for os som parti, og vi har fundet ud af, at vi vil hinanden. Og jeg har indset, at hvis jeg ikke stemmer for, så kan jeg ikke være SF'er," siger en bevæget Lisbeth Bech Poulsen.

"Jeg kommer aldrig til at forsvare den aftale"

Hun kalder samtidig gruppemødet for "rigtig svært, men rigtig godt og bevægende."

"Det her er meget svært. Jeg kommer aldrig til at forsvare den aftale, men Danmark har brug for SF i regeringen, og jeg kan ikke forestille mig ikke at være i SF, og så er der ikke nogen anden konklusion," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Hun mener dog stadig ikke, at den indgåede skatteaftale er god nok:

"Jeg vil kæmpe for de arbejdsløse. Det gik jeg til valg på. SF kæmper for de arbejdsløse, og der skal være jobs til dem. Og det var det, jeg var ked af i den reform, men jeg stemmer for," siger hun.

Ikke trusler om ekskludering

Adspurgt afviser hun, at hun er blevet truet med at blive ekskluderet fra partiet, hvis hun holdt fast i at ville stemme nej til aftalen:

"Min gruppeformand har sagt til mig, at hun meget gerne vil beholde mig i det her parti. Skatteaftalen er for grundlæggende - jeg tror ikke, jeg havde gennemtænkt det ordentligt, hvad det vil sige at være i et regeringsparti," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Har ikke været i kontakt med Cekic

Også socialordfører Özlem Cekic har offentligt meldt ud, at hun vil stemme nej til aftalen.

Ifølge gruppeformand Pernille Vigsø Bagge har SF's ledelse endnu ikke været i kontakt med ordføreren, men hun slår fast, at alle SF'ere stemmer for skatteaftalen.