Nyheder

Engell: Decideret heldigt for Venstre

Det er decideret heldigt, at vælgerne ikke har straffet Venstre ovenpå de kaotisk skatteforhandlinger og formand Lars Løkke Rasmussens omdiskuterede tur til Californien og Rio.

Det fastslår politisk kommentator Hans Engell, efter at Voxmeters seneste meningsmåling for Ritzau kun giver Venstre et lille frafald af vælgere - partiet står stadig til en massiv fremgang, hvis der var valg i dag.

"Det er heldigt, og de er blevet reddet på målstregen af forliget. De har formået at sælge et par af deres hovedbudskaber godt," siger Hans Engell.

Konservatives formand, Lars Barfoed, var på forhånd udpeget som en af skatteforligets store vindere, fordi han fik sat skub i forhandlingerne og hevet Venstre tilbage i forhandlingerne.

Men da Venstre gik ind i forhandlingslokalet overtog de dagsordenen, og derfor står Konservative ligeledes til en minimal tilbagegang i meningsmålingen i stedet for en fremgang.

"Problemet for Konservative er, at da V kom på banen, stjal de billedet. Barfoed havde et par dage i solskin, hvor han var alene på banen, men da Venstre kom, så var det dem, som tonsede løs," siger Engell.

At Liberal Alliance står til at gå tre mandater tilbage, hvis der var valg i dag tillægger Engell et mudret forhandlingsforløb.

Først ville partiet ikke være med i et forlig, så ville man igen til forhandlingsbordet og tilmed med beskeden om, at man ville give kø på noget, der hidtil havde været ultimative krav.

"Det har givet et mudret forløb. Det ene øjeblik er man den rene vare, den næste er man ikke. Jeg tror, at den mærkelige mellemstilling straffer dem, siger Hans Engell.

Samlet set går blå blok to mandater tilbage i forhold til regeringen og Enhedslisten.