Staten får markant mere på pension

Staten kommer til at få 40-45 milliar-der kroner mere i kassen ud af at fremrykke beskatningen af kapitalpen-sioner, end regeringen har regnet med.

Det vurderer en række af landets pensionskasser over for Jyllands-Posten.

"Mange pensionskunder vil vælge at udnytte den økonomiske fordel ved at lade deres pension beskatte næste år. Derfor tror jeg, at regeringen kraftigt har undervurderet effekten," siger PFA's topchef Henrik Heideby til avisen.

Regner med indtægt på 5 mia. kr.

Som led i skatteaftalen mellem regeringen og Venstre og Konservative er det besluttet at fremrykke beskatningen af kapitalpensioner til tidspunktet for indbetaling. I dag beskattes pensionerne først, når man hæver dem.

Regeringen har regnet med en indtægt fra en ekstraordinær beskatning af kapitalpensioner på 5 milliarder kroner næste år, og indtægten er en forudsætning for, at finansieringen af den nye skattereform kan hænge sammen.

Der er indbygget en gulerod

Men ifølge de pensionsselskaber, som Jyllands-Posten har talt med, vil der snarere ryge 40-45 milliarder kroner i statskassen.

Der er nemlig indbygget en gulerod for de pensionsopsparere, der vælger at betale skat allerede i 2013 frem for at vente.

De slipper med at betale 37,3 procent i skat mod 40 procent, hvis de venter.

Skatteministeriet: Det er lavt sat

Skatteministeriet erkender ifølge Jyllands-Posten, at indtægten på fem milliarder kroner er lavt sat.

Det skyldes blandt andet, at ministeriet er gået ud fra en samlet opsparing på 350 milliarder kroner, hvor den ifølge pensionskasserne snarere er 475 milliarder kroner.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger vil regeringen bruge de ekstra penge på at betale af på udlandsgælden.