"Omgivet af hundehoveder og hængerøve... og socialdemokrater"

Skatteaftalen mellem regeringen og de borgerlige bliver i den grad diskuteret på de sociale medier på internettet.

Alene på TV 2|NYHEDERNEs væg på Facebook har vores spørgsmål "Hvad mener du om, at regeringen har indgået en skatteaftale med V og K, i stedet for med EL?" udløste 632 kommentarer.

På Twitter, som danskerne normalt ikke bruger meget i forhold til resten af verden, har skatteaftalen udløst stort aktivitet.

Ikke siden valgkampen sidste år har der været så mange kommentarer, eller tweets som de kaldes, om dansk politik.

På Twitter skriver både politikere, journalister, kommentatorer og helt almindelige danskere om deres personlige meninger om dansk politik. Søg på #dkpol, og en lind strøm af aktuelle, seriøse, men også ganske muntre kommentarer og billeder dukker op.

Egon Schmidt-Nielsen

Blandt andre har Jesper Nielsen, der er journalist på Ekstrabladet, lagt dette billede af Johanne Schmidt-Nilsen fra Enhedslisten sammen med et citat fra Olsenbanden ud på Twitter.

"God Johanne-humor", lyder hans kommentar til billedet.

Mere eller mindre velfærd?

Mange på Twitter havde også fanget disse to modstridende udsagn, der i går var at finde på samme tid på flere netmedier. Blandt dem Morten Messerschmidt (DF), der på Twitter kalder sig "MrMesserschmidt". Hans kommentar til Thornings og Vestagers udtalelser lyder: "Mon regeringens rådgivere snakker sammen...?"

Nyt logo til SKAT

Under #dkpol dukker også dette nye logo op.

Jan Ugur Atas har skrevet denne opfordring i forbindelse med logoet: "Næste gang fagbevægelsen vil køre SKÆVT kampagnen vil der være en lille rettelse på logoet"

Lars Thorning-Schmidt

På Facebook bliver især dette billede, som man må håbe er et resultat af Photoshop, flittigt delt.

Andreas Fredensborg Welin skriver til sit billede: " Hej jeg hedder Lars Thorning-Schmidt og jeg vil lave socialt skæv skattereform."

Mögers uheldige statusopdatering

Også skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) bliver hængt ud, og det endda på sin egen Facebookside, hvor der er faldet mange både barske og meget spydige kommentarer. Der gik ikke lang tid fra skatteaftalen var i hus fredag aften, til den første Facebookbruger fandt Thor Möger Pedersens statusopdatering fra den 9. september 2011. Klokken 17.29 skrev han da følgende: "Er forarget over, at de konservative nu vil forgylde de rigeste yderligere efter ti fede år med en sænkning af topskatten. Det er hamrende asocialt. SF vil i stedet indføre millionærskat for de rigeste og bruge pengene på lempelser i bunden til gavn for alle!"

Denne "gamle" statusopdatering får nu kommentarer som denne, lidt spydige, fra Bo Sybrandt Hansen: "Thor, kør en tur ud og se på almindelige mennesker i virkelighedens verden. Du kan jo lige hoppe i ministerbilen, mens den stadig er din."

Blandt de mere barske kommentarer er denne fra Peter Henriksen: "Så hurtig man kan skifte mening. Håber sgu du er forarget over dig selv nu. Føj for satan siger jeg bare".

En mere sarkastisk kommentar kommer fra Brian W Andersen: "Sådan. Troede sgu den røde regering ville røvrende mig, men nu giver de mig en ekstra ferie i syden. :)"

Og Héðinn Björnsson undrer sig bare: "Jeg er egentlig imponeret over at skatteministeren ikke har slettet denne status."

Og endelig kan vi nævne denne mere spidsfindige kommentar fra Allan Hansen: "Man har et standpunkt til Margrethe Vestagertager et nyt for én."

Mænd i blåt

Faktisk er netop Magrethe Vestager en af de mest aktive markante danske politikere på Twitter. Hun skriver flere opdateringer dagligt, ofte ledsaget af fotos, hun selv har taget. Som dette foto, hvor hun, som mange på Twitter har bemærket, er eneste kvinde blandt mænd i lyseblå skjorter. Billedet er angiveligt taget fredag aften, da skatteaftalen mellem regeringen, Venstre og Konservative var i hus. Magrethe Vestagers kommentar til fotoet lyder: " Historisk skatteaftale. Ikke siden 1985 så bred aftale hen over midten om skat. Flere i arbejde, færre på overførsler."

EL hænger med klarinetten

På nogen lunde samme tid er dette billede af Enhedslistens hovedbestyrelse taget og lagt på Twitter af Enhedslistens Pernille Skipper. Hun konstaterer kort og kontant: " EL's HB orienteres om proces og aftale"

Det ser jo ikke specielt muntert ud, så her kommer lige et par af dagens mere muntre tweets om skatteaftalen:

Kaare Sørensen, Christiansborg-journalist for Jyllands-Posten: "Dagens børnehavefnis: SF i Aalborg har lokaler på Løkkegade #dkpol"

Endelig er der breaking news fra en person der blot kalder sig Leoparddrengen: "Breaking: Der er slet ingen skatteaftale. Det viser sig at Thor Möger, Peter Christensen og Corydon i stedet indgik en skaldeaftale! #dkpol"