Möger kæmpede for aftale med EL

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) kæmpede til det sidste for at lave en aftale med Enhedslisten i stedet for Venstre og Konservative. Det skriver politiken.dk, der har talt med kilder tæt på forhandlingerne.

Thor Möger Pedersen var under stort pres fra SF's bagland for at lave en aftale med Enhedslisten, og derfor bad han regeringen og finansminister Bjarne Corydon om at give Enhedslisten en sidste chance for at slå til, nu hvor Venstre og Konservative havde sagt god for udspillet, men det nægtede Bjarne Corydon ifølge avisen.

"Havde han givet et andet tilbud, havde vi selvfølgelig sagt, at det må vi se på. Men det gjorde han ikke," siger Frank Aaen til politiken.dk.

Socialdemokraterne og især De Radikale var godt og grundigt trætte af Enhedslistens forhandlingstaktik, hvor de hele tiden øgede kravene for at være med. Ifølge politiken.dk var det især Enhedslistens ønske om at diskutere den såkaldte Gini-koefficient, der gav regeringens forhandlere grå hår i hovedet.

Dermed kan opstanden mod Thor Möger Pedersen måske stilne en smule af i SF's bagland, hvis det ikke var fordi, at han faktisk havde fortalt på et møde med landsledelsen, at Enhedslisten rent faktisk havde fået et sidste tilbud.

Som bekendt endte det med en skatteaftale mellem regeringen, Venstre og Konservative.