Mette Frederiksen forsvarer blå skattereform

Der er givet og taget i skattereformen mellem regeringen og VK, men den er god nok, siger Mette Frederiksen.

Regeringens blå skatteaftale med Venstre og de Konservative er bedre end en rød reform med Enhedslisten.

Sådan siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) efter et gruppemøde, hvor flere partifæller var skeptiske ved aftalen. Direkte adspurgt, om hun foretrak en rød skattereform, siger hun:

- Nej. Jeg mener, at vi skal samarbejde med de partier, som vi kan få gennemført vores politik sammen med, siger Mette Frederiksen.

Hun tilføjer, at hun har stor respekt Enhedslisten og "samarbejder godt med partiet", men siger samtidig:

- Vi er ved at vende tilbage til normalsituationen i dansk politik. Vi er en mindretalsregering, som samarbejder med flere af Folketingets partier. Det skal vi også gøre fremadrettet, siger hun.

Enhedslisten angriber regeringen for at spare tre milliarder kroner ved at regulere dagpenge, folkepension og andre offentlige overførsler langsommere. Det vender ikke den forkerte ende ned af, mener Mette Frederiksen.

- Regeringen går på to ben. Noget af det første, vi gjorde, da vi tiltrådte som regering, var at afskaffe fattigdomsydelserne. Dermed har vi givet et markant løft for nogle af de allerfattigste. Vi sagde også, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, siger hun.

Mette Frederiksen påpeger, at skatteaftalen tredobler beskæftigelsesfradraget for den enlige sosu-assistent med børn. Alligevel erkender hun, at nogle socialdemokrater kritiserer skatteaftalen.

- Om der er kritikere? Selvfølgelig er der det. Socialdemokratiet er - heldigvis - endnu et stort parti, hvor der er uenigheder. Sådan er det i et politisk parti. Det skal der også være plads til, siger hun.

Mette Frederiksen erkender, at Enhedslisten nu er i opposition, men regeringen vil bryde blokpolitikken, siger hun.

/ritzau/