Medlemmerne flygter fra SF

Flere medlemmer har det seneste halve år valgt at forlade regeringspartiet SF. Det viser en rundringning, som TV 2 NYHEDERNE, har foretaget til en række lokalformænd i SF.

Det sker samtidig med, at der i baglandet er voldsomme protester over regeringens skatteaftale med Venstre og De Konservative.

"Jeg blev simpelthen så skuffet"

Et af de medlemmer er Susanne Larsen, der har stemt på SF hele sit liv og har været medlem af partiet de sidste to år. Men skatteaftalen med oppositionen blev for meget, og hun meldte sig i fredags derfor ud:

"Jeg blev simpelthen så skuffet over, at de lavede skatteforlig med blå blok. Og det igen er førtidspensionisterne og de svage i samfundet, som skal trække det tunge læs," siger Susanne Larsen.

Lyngby-Tårbæk har mistet 25 pct.

Værst ser det ud i SF's lokalforening i Lyngby-Tårbæk. Her har lokalformanden på to måneder modtaget 50 udmeldelser ud af 200. Det svarer til, at lokalforeningen har mistet 25 procent af medlemmerne.

"Det bliver jeg meget ked af. Det drejer sig for det første om gode venner, som man ikke har det fællesskab med længere - og så synes jeg også, at beslutningen er forkert," siger lokalformanden for Lyngby-Taabæk, Hanne Agersnap.

Det er i SF's partikontor, at de modtager udmeldelser. De ansatte bekræfter over for TV 2, at de har modtaget udmeldelser på grund af regeringens skatteaftale, men de vil ikke oplyse hvor mange.

Her kan du se, hvor mange der - i de lokalforeninger, som TV 2 har været i kontakt med - det seneste halve år har meldt sig ud:

Ringstedhar 12 ud af 92 medlemmer i lokalforeningen således meldt sig ud i løbet af de seneste to måneder.

Lollandskredsenhar sagt farvel til 30 ud af 200 siden nytår - det er 15 procent

Langelandhar mistet 10 ud af 42 siden valget - det er 24 procent.

I Aabenraa er medlemsflokken blevet formindsket med 7 fra 132 til 125 - det er 5,3 pct.

ILyngby-Tårbækhar 50 ud af 200 meldt sig ud af SF på to måneder - det er 25 pct.