Nyheder

Thorning nægtede debat med Johanne

Med blot en times mellemrum var statsminister Helle Thorning-Schmidt og Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen her til morgen gæster i Go'morgen Danmark oven på fredagens skatteaftale, hvor Enhedslisten blev vraget til fordel for Venstre og De Konservative.

Johanne Schmidt-Nielsen ville gerne have mødt statsministeren til en debat, men det ønskede Helle Thorning-Schmidt ikke.

"Jeg ville rigtig gerne have diskuteret med Helle Thorning her til morgen, men det kunne tilsyneladende ikke lade sig gøre," sagde Johanne Schmidt Nielsen.

Redaktionen bag programmet havde ellers tilbudt statsministeren at debattere med Johanne Schmidt-Nielsen, men det ønskede hun ikke.

"Det synes jeg var ærgerligt, for jeg mener, hun må være stor nok til at stå på mål for det politiske valg, hun har truffet," sagde Johanne Schmidt-Nielsen.

Kølet af over weekenden

Den politiske ordfører var helt oppe i det røde felt, da aftalen blev offentliggjort i fredags efter blot fire timers forhandlinger med V og K, som de i Enhedslisten anså som spil for galleriet.

Mandag morgen var gloserne knap så grove, men utilfredsheden stadig mærkbar hos Johanne Schmidt-Nielsen og konklusionen også den samme.

"Vi kan ikke være støtteparti længere for den her regering. Det skyldes to ting. Det første er, at det er klart, at det ikke kan lade sig gøre for os at have en tillidsfuld relation til et parti og til en regering, som faktisk har indgået en aftale med os, men springer i sidste øjeblik. Det der med at være støtteparti betyder, at man har et godt og fortroligt forhold, og vi kan ikke have tillid til den her regering og Helle Thorning. Det andet er, at vi selvfølgelig er i opposition til den her politik. Vi har brugt ti år på at få et nyt politisk flertal, netop fordi vi synes, at Lars Løkkes og Anders Foghs politik var for skæv," sagde Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun udelukker ikke, at Enhedslisten kan lave en finanslovsaftale med regeringen, men så skal der rettes op på de skævheder, som de i partiet mener, der er begået med den aktuelle skatteaftale.