Nyheder

Sass: "Jeg har forsvaret mig mod spøgelser"

Henrik Sass Larsen har nu fået lov til at kigge brevet igennem fra Justitsministeriet.

"Der står præcis den sagsfremstilling, som jeg i sin tid gav som begrundelse for, hvorfor jeg ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt, så det svarer nøje i overenstemmelse med det referat, jeg gav," siger han til TV 2 News.

Dermed understreger Henrik Sass Larsen at det netop offentliggjorte notat ikke indeholder noget som helst nyt i forhold til det, han selv har fortalt tidligere.

Næste skridt for Henrik Sass Larsen er at udlevere dokumenterne til pressen, så journalisterne får mulighed for at gå dem igennem.

"Selvfølgelig er jeg glad," siger han.

"Jeg har stået og forsvaret mig mod spøgelser. Der har jo hele tiden været gisninger om, det kunne være det ene, andet eller det tredje. Så skulle jeg modbevise det og det har jeg jo ikke en chance for. Så det er rart, at det er på et oplyst grundlag, at man får lov til at kommunikere nu," siger Sass Larsen.

"Jeg synes ikke, jeg har gjort noget forkert. Jeg har aldrig gjort noget ulovligt. Men lad det nu ligge. Nu er jeg interesseret i at få tingene frem. Også for eftertiden. Hvad man får lov til og hvad man ikke får lov til."

Henrik Sass Larsen var udset til at være finansminister, da Helle Thorning-Schmidt i 2011 skulle danne regering. Men kontakten med rockeren Torben Ohlsen Jensen, som Henrik Sass Larsen havde mødt gennem kammeraten Tommy Kamp, kom i vejen og PET valgte ikke at sikkerhedsgodkende Sass Larsen til en ministerpost.

Siden klagede Henrik Sass Larsen over forløbet og i dag fik han medhold af ombudsmanden. Nu har han fået udleveret notatet om, hvorfor han ikke kunne sikkerhedsgodkendes.