Nyheder

Minister udleverer notat til Sass

Justitsministeriet har nu besluttet at udlevere det omtalte notat med oplysninger fra Politiets Efterretningstjeneste til Henrik Sass Larsen.

Samtidigt slipper Sass Larsen for tavshedspligt i forbindelse med notatet.

Folketingets ombudsmand udtalte tidligere i dag, at Henrik Sass Larsen blev behandlet dårligt i forbindelse med hans manglende sikkerhedsgodkendelse som minister.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Jeg har i dag besluttet, at notatet fra mødet i Statsministeriet den 28. september sidste år skal udleveres til Henrik Sass Larsen. Beslutningen skal ses i lyset af Ombudsmandens udtalelse, hvori der er rejst tvivl om gyldigheden af det tavshedspålæg, der blev givet til Henrik Sass Larsen på mødet.

Ombudsmanden har ikke fundet grundlag for at kritisere, at notatet ikke tidligere er blevet udleveret. Men den tvivl, der er rejst, betyder for mig at se, at det rigtige nu er, at notatet bliver udleveret til Henrik Sass Larsen. Af hensyn til andre personers private forhold og ud fra hensynet til forebyggelse mv. af lovovertrædelser er visse oplysninger i notatet streget over. Samtidig vil den tavshedspligt, som Henrik Sass Larsen blev pålagt, ikke gælde. Hvis Henrik Sass Larsen ønsker det, vil han kunne gennemse hele notatet i Justitsministeriet."

TV 2 News erfarer, at Henrik Sass Larsen senere på dagen vil offentliggøre notatet.