Nyheder

"Jeg føler mig godt tilpas med skattereformen"

"Jeg vil helst lave aftalen med dem, der kan sikre, at vi får mest muligt igennem af regeringens oprindelige skatteudspil."

"Det kunne vi altså med Venstre og Konservative og det var derfor vi valgte at lave det sammen med dem," sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt mandag aften i TV 2 Nyhederne, da Natasja Crone spurgte hende om, hvem hun helst ville lave skattereform med.

"Det har vi også sagt hele vejen igennem- også til Enhedslisten. Vi vil gerne lave så bred en aftale, som overhovedet muligt."

Men den brede aftale har vakt en del kritik- også internt i regeringen.

Hvorfor er det pludselig regeringens politik at vælge skattelettelser fremfor velfærd?

"Vi gør netop begge dele. Vi er imod ufinansierede skattelettelser, men det her er netop finansierede skattelettelser, som også giver mulighed for at vi får en fornuftig velfærd og et løft fremadrettet i vores offentlige sektor."

"Jeg føler mig meget godt tilpas- også som sociademokrat- med den her skattereform, fordi den fokuserer på det, som socialdemokrater altid skal fokusere på, nemlig at skabe gang i Danmark og flere job," sagde statsministeren.