Nyheder

Gallup: Vælgerne er samlet set tilfredse

SF's vælgere er overvejende positive overfor den nye skattereform. Og det samme er de andre regeringspartiers vælgere.

Det er resultatet af en Gallup-undersøgelse foretaget for Berlingske Tidende.

Ifølge Gallup er det kun hos Enhedslistens vælger, der "Samlet set" er markant modstand mod skattereformen.

Hos SF er 43 procent positive og 37 procent negative.

I andre partier er holdningerne mere entydige. Fire ud af fem konservative vælgere er positive - mens ni ud af ti Enhedsliste-vælgere er negative.

Blandt alle vælgerne synes 60 procent, at skattereformen "samlet set" er god.

"Aftalen hjælper os ud af krisen og skaber flere jobs. Modsat tidligere skattereformer nruges pengene her til skattelettelser til danskere med ganske almindelige indkomster;" siger finansminister Bjarne Corydon til Berlingske.

Jyllands-Posten spørger i en anden meningsmåling mere specifikt til, om aftalen lever op til regeringens mål om social balance.

Her er regeringens og Enhedslistens vælgere slået sammen i en blok -- og her svarer to ud af tre nej til, at målet om social balance er opnået.

En tredie meningsmåling, foretaget af Epinion for DR, viser også, at regeringens og Enhedslistens vælgere - lagt sammen - er kritiske over for den nye skatteaftale.

51 procent af regeringens og Enhedslistens vælgere synes, det er en dårlig aftale, og 59 procent mener, at aftalen burde have været indgået med Enhedslisten og ikke med de borgerlige partier Venstre og Konservative.

Den samlede skattereform bør vurderes

I en kommentar til Jyllands-Postens meningsmåling siger finansminister Bjarne Corydon (S), at den ikke bekymrer ham. Han peger på andre elementer der ifølge ham sikrer social balance - heriblandt højere ældrecheck, bedre vilkår for en del førtidspensionister og lavere børnecheck til de rigeste.

"I har spurgt til et element, og så får I meget naturligt det svar. Men det er den samlede skattereform, som man skal vurdere den sociale balance på," siger Corydon til Jyllands-Posten.

Samme positive syn har Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen langt fra.

"En reform, hvor man tager 3 milliarder kroner fra de arbejdsløse og de syge for at give lettelser i topskatten, den er blå," siger hun til avisen.