Endnu et SF-folketingsmedlem siger nej

Modstanden mod regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative trives i bedste velgående langt ind i SF's folketingsgruppe. Kommunalordfører Lisbeth Bech Poulsen meddeler ifølge flere medier på sin Facebook-profil, at hun ikke vil støtte skatteaftalen.

"Det samlede billede er simpelthen for skævt," skriver hun ifølge borsen.dk.

Lisbeth Poulsen bekræfter over for Ritzau, at hendes meldinger online skal forstås sådan, at hun vil stemme imod skatteaftalen i folketingssalen.

Socialordfører Özlem Cekic har ligeledes meldt ud, at hun vil stemme nej til skatteaftalen. Den melding gentager hun mandag under en udlandsrejse på Facebook.

"Jeg mener aftalen er usolidarisk. Det mente jeg i fredags, det gør jeg i dag og derfor vil jeg som folketingsmedlem følge min overbevisning og stemme imod en aftale der tager fra bunden for at hæve topskattegrænsen," skriver hun.

SF's landsledelse mødtes søndag aften med partiets folketingsmedlemmer og ministre. Ifølge partiformanden, udenrigsminister Villy Søvndal, godkendte landsledelsen skatteaftalen.

Men flere fremtrædende landsledelses- og folketingsmedlemmer gjorde det efterfølgende klart, at skatteaftalen blot er taget til efterretning.

Referatet fra mødet er endnu ikke offentliggjort, men ifølge politiken.dk har Villy Søvndal erkendt, at han formulerede sig upræcist.