Nyheder

Ekspert: Sass kan ikke fortælle alt

På trods af at folketingets ombudsmand i dag har bedt flere ministerier om at genoverveje Henrik Sass Larsens tavshedspligt i sagen om hans egen sikkerhedsgodkendelse, så skal han ikke regne med fremover at kunne fortælle, hvorfor han ikke blev godkendt. Det vurderer Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet over for TV 2 News.

"Kernen i det ombudsmanden siger er, at Sass Larsen ikke er blevet ordentligt informeret om sin tavshedspligt, men det betyder ikke, at han kan fortælle, hvad han har lyst til nu. Jeg tror ikke, at han ville slippe godt fra at afsløre indholdet af sikkerhedsgodkendelsen nu."

Sass Larsen selv tolker sagen som om ombudsmanden har givet ham ret i, at det ikke var ok at pålægge ham tavshedspligt om sikkerhedsgodkendelsen. Det det mener Sten Bønsing dog er en fejlfortolkning.

"Man kan ikke sige, at han har fået ret i at man ikke kunne pålægge ham tavshedspligt. Man kan sige, at han ikke er blevet godt behandlet i sagen, men det var ikke uberettiget, at give ham pålægget."