Nyheder

Möger: Jeg blev i hvert fald ikke fyret

Skatteminister Thor Möger Pedersen - der i SF's bagland siden fredag har fået hovedansvaret for den skatteaftale, som regeringen indgik med V og K - siger, at han godt vidste, at han ikke ville blive populær, når han påtog sig jobbet som skatteminister.

Her til aften fik han dog landsledelsens opbakning til den indgåede aftale.

Kun et medlem af landsledelsen undlod at stemme for opbakningen; Poul Overlund-Sørensen, der før mødet krævede Thor Möger Pedersens hoved på et fad. Efter mødet har Poul Overlund-Sørensen dog erklæret sig tilfreds med den redegørelse, han har fået, og Thor Möger Pedersen fortæller, at han nu har en "god fornemmelse af en solid opbakning i en svær situation". Og så glæder han sig over, at han kan fortsætte på posten.

"Ligesom i alle andre stillinger er det min chef, der fyrer eller hyrer mig, og jeg er i hvert fald ikke blevet fyret."

Skatteministeren hæfter sig især ved, at de lavstlønnede i aftalen får skattelettelser, når de nu er blevet bedt om at udvise løntilbageholdenhed, og at de allerfattigste pensionister nu får 5000 kroner mere at leve for, ligesom at aftalen skal skabe arbejdspladser her og nu.

"Det har været en enormt svær prioritering at bede kontanthjælps- og dagpengemodtagere om at stige lidt langsommere end planlagt, det har ikke været let for SF, det har ikke været let for regeringen. Det er en svær beslutning."