Nyheder

BEREGN: Tjener eller taber du på skattereformen

Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti har indgået en skatteafttale. Aftalen betyder, at skatten på arbejde sættes i alt ned med lidt over 14 milliarder kroner frem mod 2022.

TV 2 har haft revisionsselskabet Deloitte til at lave et regneark, hvor du kan indtaste dine oplysninger og regne ud, hvad skattereformen kommer til at betyde for dig.

Hovedpunkterne i aftalen er, at boligejerne og pensionisterne fredes, mens grænsen for topskat og beskæftigelsesfradraget forhøjes - altså skattelettelser til alle, der er i arbejde, og lidt ekstra til dem, der tjener mest.

Den samlede skattenedsættelse - altså sænkninger minus stigninger - er cirka 7 milliarder kroner. Pengene skal findes ved besparelser hos forsvaret og ved at betale et mindre bidrag til EU.

Ifølge økonomernes beregninger skal reformen skabe 15.000 fuldtidsjob i Danmark.

Ifølge tal fra Skatteministeriet giver den nye skattereform flest penge til de danskere, der allerede har godt med plus på kontoen.

Således scorer de 10 procent af befolk­ningen, der tjener mest, 5400 kroner om året på reformen. Det er næsten tre gange så meget som de 1960 kroner, dan­skerne i gennemsnit får ud af reform­en, skriver Jyllands-Posten.