Thor og Johanne tørnede sammen på tv

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) var her til aften alt andet end enige om forløbet, der i går førte frem til, at regeringen aftalte en skattereform med Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Johanne Schmidt-Nielsen mener, at der var indgået en rød aftale, der først skulle offentliggøres på mandag, mens Thor Möger siger, at Enhedslisten allerede i mandags kunne have indgået en aftale, men i stedet blev ved med at komme med nye krav.

"Enhedslisten har haft over en uge med konkrete tilbud på bordet, hvor regeringen tilbød, at vi kunne tage den langsommere stigning for kontanthjælp og dagpenge ud, men Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten bed ikke til bolle, og derfor da Venstre - ud af det blå - fjernede alle krav om ufinansierede topskattelettelser, slog vi til, men det er ikke sådan, at regeringen har løbet fra nogen aftaler, tværtimod Johanne Schmidt-Nielsen," lød det fra skatteministeren.

"Thor Möger Pedersen. Den her sag er for alvorlig til, at du skal lade den gå op i spin. Det klæder dig ikke at manipulere. Det er rigtig levende mennesker, det går ud over... Du ved lige så godt som jeg, at vi sammen havde aftalt, at aftalen mellem Enhedslisten og regeringen skulle lanceres på mandag," svarede Johanne Schmidt-Nielsen tilbage.

Under dobbeltinterviewet begynder de to at tale i munden på hinanden.

"Jeg kan godt forstå, at Thor Möger..."

"Men det er jo ikke rigtigt, Johanne."

"Nej, nu må du holde op med at afbryde."

"Du har haft en uge til at indgå en aftale."

"Aj, Thor. Vi kan jo ikke. Hold op."

Og så afbrød Natasja Crone de to kombattanter for at bringe dem tilbage på banen igen.