Nyheder

EL beskylder Möger for manipulation

Bægeret er fuldt for Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter kritik fra SF's skatteminister Thor Möger Pedersen om, at hun i en uge forpassede muligheden for en rød skattereform ved at føre overbudspolitik med at stille nye krav.

"Nu må Thor og hans spinmaskine simpelthen stoppe. Det klæder ham ikke at manipulere. Jeg kan godt forstå, at han har svært ved at forklare sig over for sit bagland. SF kan ikke genkende sig selv og deres parti i den blå skattereform," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

"Men Thor skal ikke forsøge at tørre ansvaret for den hamrende skæve skatteaftale, som han har valgt at indgå med højrefløjen, af på Enhedslisten. Vor folketingsgruppe nikkede fredag ja til aftalen, og vi og regeringen ville lancere planen mandag," siger hun.

250 nye medlemmer af Enhedslisten

Enhedslisten har fået 250 nye medlemmer siden fredagens blå skattereform.

Og partiet var parat til at indgå et historisk kompromis ved at hæve topskattegrænsen, påpeger Johanne Schmidt-Nielsen.

Skønt "alle kommaer ikke var på plads i aftalen", var Enhedslisten og regeringen enige om at lancere reformen mandag, understreger hun.

EL kan nu gøre Lars Løkke til statsminister

Nu er Liste Ø ikke længere støtteparti for S-R-SF-regeringen, men i opposition. Dermed risikerer partiet at gøre Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til statsminister i stedet for Helle Thorning-Schmidt (S).

Men det er hendes problem, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

"Vi er i opposition til regeringen. Det er klart, når den fører denne politik. Vi har ingen tillid til Helle Thorning og regeringstoppen. Det er hendes opgave som statsminister for en regering i mindretal at sørge for, at der er flertal for hendes politik," siger hun.