"Skatter lettes for 14 milliarder"

Venstre og De Konservative har sikret danskerne skattelettelser for 14 milliarder kroner.

Sådan siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, om aftalen, som VK fredag har forhandlet på plads med regeringen.

"Nu bliver der lavet skattelettelser for 14 milliarder kroner. Heraf er de syv - altså halvdelen - ægte skattelettelser. Vi får lavet en aftale nu, hvor vi ikke genererer boligejerne. Det var meget vigtigt for Venstre," siger Peter Christensen.

Han har løbende orienteret sin formand, Lars Løkke Rasmussen, som torsdag aften fra klimatopmødet i Rio de Janeiro lovede, at Venstre ville forhandle efter en kraftig opfordring fra De Konservatives leder, Lars Barfoed.

Peter Christensen fortryder ikke, at Venstre undervejs forlod skatteforhandlingerne.

"Næh, det helt afgørende i politik er slutresultatet. Det er blevet en mere blå skattereform med ægte skattelettelser, hvor vi ikke generer boligejerne og folkepensionisterne," siger han.

Lars Barfoed blev fredag eftermiddag smuglet ad en bagdør ind i Finansministeriet, hvor Venstre sad i forvejen.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi i fællesskab har indgået en aftale, hvor vi sikrer reelle skattelettelser til danskerne, så folk kan beholde flere penge i lommerne, og vi kan skabe flere arbejdspladser i Danmark", siger Lars Barfoed.

Skatteaftalen er fuldt finansieret uden "dynamiske effekter", som sikres ved mere aktivitet i samfundet, fastslår han.

"Der er blevet flere skattelettelser end i det rigtige oplæg," siger Lars Barfoed.

Partierne er ikke bundet ved et valg, men kan gå længere eller kortere med skattelettelser, påpeger Peter Christensen, som måtte opgive en erhvervspakke.

"Vi har friheden, hvis man har yderligere ambitioner på skatteområdet eller det modsatte," siger han.