Möger fortryder ikke blå skattereform

Skatteminister Thor Möger Pedersen fortryder ikke, at han står bag en skattereform med Venstre og de Konservative, når mange SF'ere og socialdemokrater ønsker en ren rød skattereform med Enhedslisten, som regeringen har forhandlet længe med.

Det fastslår skatteministeren efter skatteaftalen med Venstre og de Konservative, som fredag blev forhandlet på plads på blot fire timer i Finansministeriet.

"For mig har det været afgørende, hvilket indhold en skattereform har. Skatteaftalen, der er indgået, er stærk. Den sætter gang i hjulene, øger arbejdspladserne og har fokus på, at folk med lavindkomster får mere ud af at gå på arbejde," siger skatteministeren.

Tror ikke skattereformen vil giv S-SF dårlige meningsmålinger

Han afviser, at den blå skattereform giver SF og S endnu flere tæsk i meningsmålinger, hvor Venstre i Voxmeter med 60 mandater har ligget over S-SF samt De Radikale - tilsammen.

"Jeg tror ikke, at danskerne eller SF's vælgere er optaget af, hvem man laver politik med, men hvilken politik vi fører. Vi fører en skattepolitik, som har hårdtarbejdende lønmodtagere med lave indkomster i centrum. Det er en nyhed i dansk skattepolitik," siger han.

Radikale afviser at de hældte mere til Venstre

De Radikales uddannelses- og forskningsminister Morten Østergaard frygter ikke, at regeringen lægger sig ud med sit støtteparti, Enhedslisten. Regeringen reagerede, da Venstre var klar til forhandling, siger han.

"Regeringen har et ønske om bredt samarbejde. Vi må lytte og komme med et tilbud, der er så godt, at det er seriøst. Det er de, der får det til at lykkes. Vi tog nogle af de ting ud, som blokerede for Venstre," siger Morten Østergaard.

Han afviser, at De Radikale hældte mere mod Venstre end Enhedslisten som partner i en skattereform.

"Vi var interesseret i en skattereform med flest af regerings udspil," siger han.