Nyheder

Metal: Solid og bred skattereform

Regeringen har leveret en solid skattereform.

Det mener Dansk Metals formand Thorkild E. Jensen.

"Det er en klar rød skattereform med enkelte blå mærker. Jeg synes, at det er solidt politisk håndværk, at regeringen får en fuldt finansieret skatteaftale på plads. Og med det brede flertal skaber aftalen klarhed mange år frem," siger Thorkild E. Jensen.

Han fremhæver, at særligt to hovedelementer i skatteaftalen er yderst positive:

"Vi har længe talt for, at topskattegrænsen hæves. For mange af Metals medlemmer betyder det, at de får mere ud af at gøre en ekstra indsats. Samtidig er det godt at beskæftigelsesfradraget hæves," siger han.

I dag er det næsten hver fjerde metalarbejder, der betaler topskat.

"Fremover vil det være færre end hver 10. Det er vi glade for. Det har aldrig været meningen, at almindelige, danske lønmodtagere skal betale topskat," siger Thorkild E. Jensen.

Han er dog ærgerlig over, at forslaget om mindre regulering af overførselsindkomsterne ikke røg ud af aftalen.

LO-formand Harald Børsting tror ligefrem, at aftalen kan skabe muligheder for at genstarte de kuldsejlede trepartsforhandlinger.

"Jeg tror, at denne her aftale måske skaber en ny platform til at vurdere en mulig genoptagelse af trepartsforhandlingerne," siger han til Ritzau.

Han er ikke så optaget af, hvem aftalen er indgået med.

"Jeg glæder mig først og fremmest over, at der kommer synlige skattelettelser til lav- og mellemindkomsterne, og at finansieringsbidraget fra overførselsindkomsterne er blevet fjernet," siger han.