Nyheder

LO-formand: Nu kan vi komme videre

LO-formand Harald Børsting er begejstret for den netop indgåede skatteaftale mellem regeringen, Venstre og De Konservative.

Han tror på, at aftalen kan skabe muligheder for at genstarte de kulsejlede trepartsforhandlinger.

"Jeg tror, at denne her aftale måske skaber en ny platform til at vurdere en mulig genoptagelse af trepartsforhandlingerne," siger han til Ritzau.

Vores medlemmer får en betydelig skattelettelse

"Nu kender vi betingelserne, og nu kan vi komme videre. Vi kan se, at hovedparten af vores medlemmer får en betydelig skattelettelse. Derfor synes jeg, at det er værd at overveje, om vi skal genoptage de forhandlinger," siger Harald Børsting.

En af de emner, som fik trepartsforhandlingerne til at bryde sammen, handlede om, hvorvidt der er behov for at danskerne skal arbejde mere i fremtiden. Den diskussion er Harald Børsting klar til tage op igen.

"Specielt, hvis regeringen vil overveje, hvordan og hvornår vi skal arbejde mere," siger han.

Skattereformen bidrager ifølge Harald Børsting til, at han har fået mere tillid til det parlamentariske system.

"Det handler om at få Danmark på fode og få skabt arbejdspladser og vækst. Vi må væk fra alle de politiske drilleri. Det her tyder på, at Christiansborg nu også er trukket i arbejdstøjet. Det har vi andre været hele tiden," siger han.

Harald Børsting er ikke ked af, at regeringen endte med at lave en skatteaftale med de borgerlige partier i stedet for Enhedslisten.

"Jeg er ikke så optaget af, hvem aftalen er indgået med. Jeg glæder mig først og fremmest over, at der kommer synlige skattelettelser til lav- og mellemindkomsterne, og at finansieringsbidraget fra overførselsindkomsterne er blevet fjernet," siger han.