EL: Vi er ikke længere støtteparti

Enhedslisten er stærkt fortørnet over at regeringen fredag aften valgte at indgå en bred skatteaftale med V og K.

Efter i længere tid at have ført forhandlinger om en skattereform med regeringen, blev Enhedslisten overhalet inden om, da regeringen fredag forhandlede en aftale om en skattereform på plads med Konservative og Venstre.

"Der lå en færdig aftale mellem Enhedslisten og regeringen, som regeringen kunne have valgt," siger Johanne Schmidt-Nielsen fredag aften.

"Det regeringen nu har valgt at gøre, det er at gå til højrefløjen. Og det mener jeg faktisk, er at pisse på de mange mennesker, som har stemt på en ny regering i den tro, at der skulle gøres op med den ulighedsskabende politik, som Lars Løkke og Pia Kjærsgaard har ført de sidste ti år," lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

På spørgsmålet om, hvilke konsekvenser det vil få for Enhedslistens forhold til regeringen, svarede Johanne Schmidt-Nielsen:

"Enhedslistens tillid til regeringen er på nuværende tidspunkt ikke eksisterende. Vi er ikke længere støtteparti for denne her regering. Vi er i opposition."

Harmdirrende Johanne Schmidt-Nielsen

Johanne Schmidt-Nielsen er rasende over aftalen, som risikerer at slå alvorlige revner i samarbejdet mellem regeringen og Enhedslisten.

"Jeg kan ikke forestille mig, at regeringen kommer til os for lave finanslov," siger hun.

"I Enhedslisten stemmer vi for den politik, vi kan lide, og imod den vi ikke kan lide. Jeg regner da med, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tænker længere frem end et par få dage, og at hun kan få højrefløjen til at stemme for sin finanslov," siger en harmdirrende Johanne Schmidt-Nielsen.

"Ellers kommer regeringen til at stå med et problem, efter den svinestreg de har lavet," siger hun.

"Det er helt vildt, at vi har en SF-skatteminister, som laver en aftale, der tager fra sosu- assistenten og den arbejdsløse metalarbejder for at give til de rige," konstaterer Johanne Schmidt-Nielsen.