Nyheder

Corydon glæder sig over bred skatteaftale

"Det er en rigtig god dag for dansk økonomi."

Sådan siger finansminister Bjarne Corydon (S) til skatteaftalen med Venstre og De Konservative, som regeringen fredag forhandlede på plads på fire timer.

Aftalen gennemfører regeringens skattereform bortset fra det forringede rentefradrag samt indgrebet i folkepensionen på 13.600 kroner overfor rige folkepensionister.

Forsvaret står for skud

Pengene findes i stedet ved at skære i forsvaret samt spare på det danske EU-bidrag.

"Vi skaber fuldstændig ro om boligejernes vilkår - både rentefradrag og ejendomsværdiskat frem til 2020," siger Bjarne Corydon.

Han orienterede fredag Enhedslisten, som regeringen har forhandlet med. Partiet har indkaldt sin hovedbestyrelse i weekenden for at drøfte den forventede røde skattereform.

"Jeg tror bestemt, at den (reaktionen) bliver kritisk," siger Bjarne Corydon og fortsætter:

"Det ændrer ikke på, at vi i dag har skrevet historie ved et bredt samarbejde i Danmark for første gang i mange år midt i en økonomisk krise om en skattereform, som skaber job, vækst og beskæftigelse," siger han.

Skatten lettes for de brede lønmodtagergrupper

Finansministeren finder det helt nyt, at skatten især lettes for de brede lønmodtagergrupper. Færre skal betale topskat, mens beskæftigelsesfradraget lettes i bunden, forklarer finansministeren.

Samtidig reguleres dagpenge, folkepension og andre offentlige overførsler langsommere end nu. Det skaffer tre milliarder kroner til at finansiere skattelettelserne.