Nyheder

Forsøgte hashsalg på Christiania og blev dræbt

Det kan være en indbringende forretning at sælge hash på Christiania. TV 2 Nyhederne fortalte i går, hvordan pushere på Christiania tjener millioner af kroner på den ulovlige hashhandel i Pusher Street og lever et liv i luksus.

Ifølge politiet er det i dag Hells Angels, der står bag cirka halvdelen af salget i boderne, mens christianitter og andre står for den anden halvdel.

Og de kan være livsfarlig at komme på tværs af. I 2006 blev den 19-årige dansk-pakistaner Khurram Waqar tæsket ihjel af folk fra Pusher Street, efter han havde forsøgt at sælge fem gram hash, somde få dage tidligere havde fået af en kammerat i en billardklub.

Da de ikke ville ryge hashen selv, ville de forsøge at sælge den.

"Så vi gik bare ind på Christiania og spurgte dem der solgte hash, om de ville købe den. Men de sagde nej. Så bagefter stod vi udenfor Christiania og spurgte dem der var på vej ind for at købe hash, om de gerne ville købe hash. Inden ti minutter kommer der ti mennesker. Min fætter sagde "lad os løbe, der kommer mennesker derfra"."

De to fætre valgte at tage ind på Christiania, som har dannet rammen om flere drab og overfald. I 2010 blev en af de centrale personer i Pushe Street - Kenneth "Cosby" Vieholm - forsøgt likvideret.

Cosby blev skudt tre gange under en gåtur på Christiania, men gerningsmanden er aldrig blevet anholdt.

I 2009 blev en 26-årig mand med tilknytning til Pusher Street skudt i baghovedet, da han ventede i sin bil. En Hells Angels rocker blev dømt for drabet, og politiet har hele tiden ment, at det skyldes at den dræbte solgte hash uden at have fået tilladelse til det.

En 22-årig dansk-tyrker er blevet idømt syv års fængsel og udvisning for overfaldet på Khurram Waqar. Flere andre har været mistænkt, men er ikke blevet dømt.

"Hvis vi havde vidst i forvejen, at der ville ske noget så voldsomt på Christiania for at sælge hash, så ville vi aldrig have gjort de," siger Khurram Waqars fætter til TV 2 Nyhederne.

Hør ham fortælle mere om overfaldet i videoen øverst i artiklen.