Nyheder

Magtbarometer: Vestager har mest magt

Normalt er det den siddende statsminister, der er den mest magtfulde person i Danmark. Men sådan er det ikke lige nu, hvis man skal tro Berlingske Business Magasins årlige magtanalyse over de 100 mest indflydelsesrige personer i Danmark. Her er statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortrængt til en andenplads, skriver Berlingske.

Den radikale leder Margrethe Vestager, som officielt er nummer to i regeringen, er ifølge analysen reelt den mest magtfulde person i Danmark.

Skete også under Nyrup

Man skal tilbage til 90'erne for at finde en lignende usædvanlig situation, skriver berlingske.dk.

Dengang var det statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), der ofte måtte se sig fortrængt af sin magtfulde finansminister og partifælle Mogens Lykketoft (S).

Margrethe Vestager lægger ikke så meget i hendes topplacering i magtanalysen.

"I 2009 røg jeg helt ud af listen, og nu er jeg landets mest magtfulde politiker. Det vigtige for mig er at være en del af et hold. Det er det, der gør forskellen," siger Vestager.

DF og EL helt enige om, hvem der bestemmer

Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten er fuldstændig enige i, at ingen er mere magtfuld end Margrethe Vestager.

"Det er sådan, det er," siger DF-leder Pia Kjærsgaard, og nævner udlændingepolitik, topskattelettelser og indgreb i overførselsindkomsterne.

"Alt er radikalt," siger hun.

"Margrethe Vestager har iscenesat sig selv som hende, der har magten, og det har Socialdemokraterne og SF accepteret. Det er utrolig dumt," siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.