Nyheder

Dinesen vinder pris for "Rita"

Skuespilleren Mille Dinesen blev i går aftes hædret med en stor, internati-onal pris - "Den Gyldne Nymfe" - ved den årlige tv-festival i Monte Carlo for TV 2s dramaserie om skolelærerinden "Rita."

I serien spiller Mille Dinesen hovedrollen som den politisk ukorrekte skolelærer af samme navn.

Mille Dinesen modtog prisen som bedste skuespillerinden i en tv-dramaserie foran internationale stjerner som Juliane Margolis (serien "The Good Wife"), Michelle Dockery ("Downton Abbey"), Lena Headey ("Game of Thrones") og cirka 40 andre skuespillerinder fra hele verden.

"Jeg er meget beæret over alene at være nomineret, og jeg havde end ikke drømt om, at jeg ville vinde. Det er jeg virkelig, virkelig glad for. Det har været sådan en fornøjelse at arbejde med rollen som Rita, og det er en fantastisk gave at få den internationale anerkendelse," siger Mille Dinesen.

Sæson 2 er på vej

TV 2s programchef, Keld Reinicke, ønsker Mille Dinesen stort tillykke med den prestigefyldte pris

"Prisen i Monte Carlo er et fantastisk skulderklap til Mille Dinesen og til et hold, som med en stor og dedikeret indsats har skabt en ny dramaserie til TV 2, som både har kant og er moderne i sit udtryk. "Rita" er en rigtig TV 2sk serie, og jeg vil godt løfte sløret for, at der kommer en sæson 2 af "Rita" på TV 2. Det har vi besluttet for kort tid siden, siger Keld Reinicke.

Manuskripterne til den kommende sæson af "Rita" er ved at blive finpudset, og optagelserne går i gang til oktober.

Flere andre fra "Rita"-holdet," var også nomineret, herunder Lise Baastrup (kollegaen Hjørdis), Carsten Bjørnlund (skolelederen Rasmus) og Nikolaj Groth (Ritas yngste søn).

Herudover var der nomineringer til producerne Karoline Leth og Jesper Morthorst samt til hovedforfatter Christian Torpe.