Nyheder

Vestager: "Ærgerligt, overraskende, tanke-væk-ken-de"

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er mildest talt skuffet over, at trepartsforhandlingerne ser ud til at være faldet på gulvet.

"Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt. Det var en enestestående mulighed for at gøre det, som vi lægger rigtig stort vægt på; nemlig at inddrage og sørge for at vi finder løsninger i fællesskab," siger hun til TV 2.

Margrethe Vestager har været med til forhandlingerne, og hun er overrasket over, at de er endt, hvor de er.

"Det er meget overraskende, at det er kommet hertil. Vi havde et møde i mandags, hvor det ikke var nogen tur i skoven, men der blev meldt ud ordenligt. Der var en konstruktiv atmosfære og blev lagt ting på bordet, og derfor synes jeg det er meget overraskende, at Metal har truffet den her beslutning," siger hun.

Regeringen har siden valget i september igen og igen påpeget, at den er en mindretalsregering, når den ikke kunne få sine ideer igennem. Det mantra gentager den radikale politiske formand nu. Hun frygter dog ikke, at regeringens økonomiske plan frem mod 2020 falder på gulvet.

"Vi er os smerteligt bevidst, at vi er en mindretalsbeslutning. Vi skal forhandle for at få flertal. Vores ambitioner ændrer sig ikke af, at arbejdsmarkedets parter og vi ikke kan lave en aftale, for vi har jo lige så meget brug for, at ufaglærte kan få en uddannelse og blive til faglærte og blive på arbejdsmarkedet. Vi har lige så meget brug for, at unge kan komme ind på arbejdsmarkedet. Så vores ambitioner er uændret, men så må vi jo finde andre veje," siger hun og afviser at kalde trepartsforhandlingerne for et prestigeprojekt.

"Det, der er det mest tankevækkende, er måske, at noget vi før kunne samles om, ikke har kunnet lade sig gøre denne her gang," siger hun.