Nyheder

Forældre som lærere på børns skole

På Vig Skole i Odsherred er lærere og pædagoger taget på kursus, men da der ikke har været penge i budgettet til vikarer, er børnenes forældre trådt til. Flere har derfor nu i tre dage overtaget undervisningen på skolen og i SFO'en.

Forældrene har taget fri fra arbejde for at undervise børnene - og gør det gerne igen en anden gang.

"Jeg har været i min egen datters første klasse, og det har været rigtig hyggeligt. Man skal være fremme i skoene - de er hurtige, de små," lyder det fra Gitte Lyhne.

"Jeg gør det rigtig gerne igen"

Hun bliver bakket op af Gert Ketmar, der til daglig er afdelingsleder på Novo Nordisk, men altså i tre dage har ageret skolelærer:

"Jeg har været i min søns 3. klasse, og jeg temaet var "sejt at være sundt," så det har handlet om motion og kost. Jeg har prøvet at få børnene til at fundere over, hvad de spiser, og hvordan de dyrker motion," siger Gert Ketmar.

Han kalder det et privilegium at få lov til at bidrage at bidrage til børnenes læring.

"Det er skolens ansvar at stå for læringen. Det har været super sjovt, og jeg gør det rigtig gerne igen, hvilket jeg også har sagt højt. Det er et godt initiativ, selv om det er en hektisk dag, når man er på foran 25 børn," siger han.

Børnene: Det har været sjovt og hyggeligt

Og børnene ser ikke ud til at lide nogen nød - snarere tværtimod:

"Det har været sjovt og hyggeligt. Vi har fået mere legetid, vi har lært om klokken, og vi har også haft frikvarterer med vores forældre. Vi har lavet alle mulige hyggelige ting," lyder det fra Signe Hov Pedersen, der er elev i børnehaveklassen.

Frederikke Egelund Ravn, der også er elev i børnehaveklassen, er enig:

"Det har været andres forældre, og der har været noget, hvor vi skulle have en lille pause, og så fik vi fem minutter. Men når uret var på en streg, skulle vi sidde på vores pladser igen," siger hun.