Nyheder

Fagforbund klar til ny trepart

Flere parter i trepartsforhandlingerne beklager, at de er kuldsejlet.

FTF, der er hovedorganisation for 450.000 ansatte, beklager, at regeringen har afblæst forhandlingerne. Men forbundet vil være klar til en ny runde:

"Tiden er ikke til at sætte arbejdstiden op. Vi stiller gerne op, når behovet er mere klart," siger Bente Sorgenfrey - formand for FTF, der blandt andet er hovedorganisation for skolelærere, sygeplejersker og politibetjente.

Også fagforbundet 3F's formand Poul Erik Skov Christensen betegner det som trist og ærgerligt, at forhandlingerne med regeringen er aflyst.

"3F havde særligt set frem til at diskutere et historisk uddannelsesløft, opgør med social dumping og bedre forhold for arbejdsløse. Tusindvis af tillidsrepræsentanter over hele landet ved, at man ikke rejser sig fra forhandlingsbordet før, man har nået et resultat. Der nåede vi ikke til. Og det er utroligt trist," siger han til fagbladet 3F.

Fagforbundet for det offentligt ansatte, FOA, mener, det er uklogt, at aflyse forhandlingerne.

"Regeringen lader en historisk chance falde på gulvet, når regeringen nu trækker stikket og aflyser trepartsaftaler. Der er jo ikke tale om et forhandlingssammenbrud, men derimod manglende lyst fra regeringens side til at komme i realitetsforhandlinger," siger Dennis Kristensen - formand for FOA.

Arbejdsgiverne i DA forventer, at regeringen nu går en anden vej og sætter en reformproces i gang.

"Trepart er en procesvej. Når den ender blindt, så må man vælge en anden vej," siger administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen.

Han forstår, at regeringen ville prøve trepartsforhandlinger.

"Men det er rigtigt, når regeringen konkluderer, at der er der ikke," siger Jørn Neergaard Larsen.