Nyheder

EL: Et sammenbrud er en god ting

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, græder sig ikke i søvn i aften over, at trepartsforhandlingerne ser ud til at være strandet. Hun roser i stedet fagbevægelsen.

"De har sagt klart fra over for, at de der i forvejen er i arbejde, skal arbejde endnu mere. For der er ikke nogen tvivl om, at det vil gøre det sværere for de arbejdsløse at finde et job," siger Johanne Schmidt-Nielsen til politiken.dk.

Regeringens parlamentariske grundlag mener godt, at de kan tillade sig at glæde sig, selv om regeringen endnu engang ser ud til ikke at nå helt i mål.

"Det er temmelig skørt, at i en tid, hvor tusindvis af mennesker går ledige og drømmer om at finde et arbejde, vil regeringen bede dem, der allerede har et arbejde, om at arbejde mere. Så der er stor ros til Dansk Metal for at melde klart ud," siger hun til politiken.dk.

Dansk Metal fandt i aftes på et hovedbestyrelsesmøde frem til, at de ikke kan støtte, at der bliver skåret i helligdage og feriedage.

Det har fået forhandlinger til at falde fra hinanden. Finansminister Bjarne Corydon (S).

"Ja, så må vi videre i andre retninger. Nu ser vi først, hvor langt vi kan nå, og ellers må vi kigge i andre retninger, siger Bjarne Corydon.

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen siger:

"Hvis aftalen går ud på, at de, der i forvejen er i arbejde, skal arbejde endnu mere. Hvis aftalen går ud på at der skal afskaffes feriedage og fridage. Hvis det er formålet med trepartsforhandlinger, og det tyder alt jo på, at det er, så er vi da rigtig glade for, at det ser ud til at falde fra hinanden," siger hun til politiken.dk.