Nyheder

Præst: Latterligt med homovielser

Folketinget vedtager i dag en lov, der giver homoseksuelle par ret til kirkevielser, og det vækker ikke jubel hos sognepræst og formand for Evangelisk-Luthersk Netværk Henrik Højlund fra Løsning. Han mener, at loven tvinger Folkekirken og præsterne til at lyve om kristendommens budskaber.

"Det vil betyde for mig, at kirken lyver lodret om virkeligheden og Gud. Det vil være fuldstændigt tåbeligt og helt latterligt," siger sognepræsten, der fortsat vil nægte at vie homoseksuelle. Han mener, at kirkens budskab er uforanderligt, og man lyver, hvis man ændre på de budskaber kirken hidtil har haft.

"Den lyver om Gud, den lyver om, at Gud forandrer sig, og at Gud siger noget nyt fra tiår til tiår. Den lyver om virkeligheden, den lyver om, at forhold mellem mand og mand og kvinde og kvinde er det samme som forhold mellem mand og kvinde, og det er det ikke," forklarer han.

Selvom han nægter at vie homoseksuelle, mener han sagtens, at han kan fortsætte som sogne præst:

"Det er klart, jeg vil. Man gør da ikke noget så latterligt, du skulle hellere spørge mine kolleger, om de vil sige ja til at gøre det. Det er vel det, der er tåbeligheden i det. Selvfølgeligt vil jeg nægte det."

I virkeligheden mener han, at spørgsmålet er, om de præster, der vil vie homoseksuelle kan være præster.

"Det kan jeg sagtens, og det ligger også som forudsætning, at jeg kan nægte det. Det manglede da også bare. I virkeligheden skulle man spørge om, man kan være præst, ved at gå ind for det her. Jeg vil være der under protest, vil være der som en modsigelse af det her, som en vedvarende uro omkring det her.

Artiklen fortsætter under playeren

Den 26. maj 1989 vedtog Folketinget en lov, der gjorde det muligt for danske homoseksuelle som de første i verden at indgå registreret partnerskab fra 1. oktober samme år.

1. januar i år levede der 4101 par i registrerede partnerskaber i Danmark. Ændringen af ægteskabsloven betyder, at de registrerede partnerskaber nu automatisk får status af ægteskab.

Når loven er blevet vedtaget torsdag vil der formentlig kun gå ganske få dage, før de første homoseksuelle par kan blive viet i kirken.