Nyheder

Metallica rystede statsfængslet i Horsens

"Perfekt, supergod, verdensklasse." Publikum var i aftes begejstret, efter at rockgiganten Metallica havde rystet det tidligere Statsfængsel i Horsens i dets grundvold.

"Det var det fedeste nogensinde, en stor oplevelse. Det var det største i verden," lød nogle af kommentarerne, da TV 2's reporter Søren Hjuler stak mikrofonen ind i den store slange af fans, der bugtede sig ud af fængslet efter koncerten.

For seks år siden var det stadig kriminelle, der sad bag tremmerne i de små celler, I dag er statsfængslet omdannet til et spillested, hvor frie borgere kan komme ind, hvis blot de har købt billet - og kan gå hjem igen, når de har lyst. Det gjorde omkring 40.000 begejstrede metalfans i går.

"Det sted, der i mange år har været byens tunge silhuet, liggende på en bakketop, det gamle statsfængsel, er blevet forvandlet til en regulær festplads," siger Søren Hjuler.

Metallica opførte hele sit Black Album under koncerten. Black Album blev udgivet i 1991. Det er siden solgt i 25 millioner eksemplarer og er dermed gruppens bedst sælgende plade nogensinde.