Nyheder

Freddy Blak: Thorning skal gå af

tidligere EU-politiker og socialdemo-kratiskE kandidat til byrådsvalget i Næstved, Freddy Blak, kræver, at statsminister Helle Thorning-Schmidt går af. Det skriver Sjællandske.

I stedet skal beskæftigelsesminister Mette Frederiksen være ny formand for Socialdemokratiet, lyder det.

"Helle skal gå. Jeg holder meget af hende som person, men hun er politisk tonedøv. Hun fik chancen, men udnyttede den ikke. Helle skal overlade roret til andre," siger Freddy Blak til Sjællandske.

Han fortsætter:

"Helle er gået fra det ene nederlag til det andet. Hvis det havde været en privat virksomhed eller et fodboldhold, så var hun blevet smidt ud for længst. Hun har jo aldrig vundet noget," siger Freddy Blak.

Udover partiformanden får Socialdemokraternes regeringspartner, SF, også hårde ord med på vejen. Ifølge Freddy Blak er dommen kort og godt: SF er et overstået kapital.

"De Radikale har fået for meget"

Ifølge den seneste meningsmåling fra Megafon står Socialdemokraterne til en historisk lav opbakning fra danskerne.

Det har fået flere i det socialdemokratiske bagland til at kritisere Helle Thorning-Schmidt for at føre en alt for blå politik og for at lade De Radikale sætte regeringens dagsorden.

Således lød det i sidste uge efter offentliggørelsen af målingen fra blandt andet Inge Lodberg, der er socialdemokraternes lokalformand i Middelfart:

"De Radikale har fået for meget, og det er med til at gøre, at vælgerne flygter fra Socialdemokraterne."

Hun blev bakket op af Knud Peter Levinsen, der er socialdemokraternes kredsformand i Haderslev.

"Det kan godt være, at man skulle til at kigge lidt på at føre lidt socialdemokratisk politik frem for kun at føre radikal politik. Man har jo ikke gennemført noget som helst af det, man lovede i valgkampen," sagde han.

Thorning: Vi har ikke været gode nok

Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkendte i går i sin grundlovstale, at regeringen ikke har været gode nok til at forklare, hvorfor danskerne - i en tid med arbejdsløshed - skal arbejde mere.

"Jeg forstår godt, at det klinger mærkeligt, at regeringen beder jer om at arbejde mere, når der er alle de andre udfordringer her og nu. Måske har vi og jeg selv heller ikke altid være så gode til at fortælle, hvorfor det er sådan," lød det i går fra statsministeren.