"Sjælden klar erkendelse fra Helle T."

Statsminister Helle Thorning-Schmidt indrømmede i sin grundlovstale, at regeringen ikke har været gode nok til at forklare, hvorfor det er nødvendigt, at danskerne skal arbejde mere, når nu der er arbejdsløshed i Danmark.

"Jeg indrømmer, at det ikke er et enkelt budskab. Men regeringen ville svigte sit ansvar over for befolkningen, hvis ikke vi bliver ved og ved. Vi svigter vores ansvar, hvis ikke vi fortæller præcis, hvor alvorlig situationen er i dansk økonomi," sagde hun i sin grundlovstale ved Metalskolen i Jørlunde i Nordsjælland.

Og TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup bed også mærke i Thornings ærlige tale.

"Det er en sjælden klar erkendelse af, at regeringen ikke er lykkedes at trænge igennem med det meget vanskelige budskab, at det på den ene side er nødvendigt, at vi alle sammen arbejder mere, men at der på den anden side ikke er arbejdspladser. Det er det nærmeste vi har oplevet Helle Thorning-Schmidt komme en erkendelse af, at det ikke ser alt for godt ud i øjeblikket for regeringen i almindelighed og for Socialdemokraterne i særdeleshed," siger Henrik Qvortrup.

Blev efterhånden kaldt "komiske Helle"

Han mener, at det er det første nøvendige skridt til at få rettet op på den tillidskrise, der tilsyneladende er mellem regeringen og vælgerne.

"Hvis den tillidskrise varer ved, så bliver det her den første og eneste periode, som Helle Thorning-Schmidt er statsminister i Danmark," siger han.

Henrik Qvortrup roser statsministeren for den nye ærlige stil, selv om han ikke tror, det i første omgang er nok til at vende skuden.

"Jeg noterer mig, at statsministeren siden den katastrofale Megafon-måling i sidste uge, har erkendt, at det her er skidt. Væk er det nogen har kaldt "Komiske Helle" - at alt bare gik fantastisk. Nu må selv statsministeren erkende dét, som alle kan se," siger han.