Nyheder

Løkke til Thorning: Du splitter danskerne

Regeringen har gjort bankdirektøren til et billede på ondskab, mens man hæver arbejderen i blåt kansastøj op til et ideal, som skal belønnes med skattelettelser.

Sådan lyder kritikken fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som i sin grundlovstale fastslår, at regeringspartiernes opdeling af danskerne er gået for vidt.

I talen retter Løkke et direkte angreb på især Socialdemokraterne og SF's udtalelser om, at man vil tilgodese de danskere, der står tidligt op for at smøre rugbrødsmadder og gå på arbejde.

"Jeg kan kun undre mig, når jeg hører en minister i en dansk regering sige uden blusel, at han ikke vil arbejde for piloter, bankdirektører, overlæger og advokater, men kun for dem i blåt kansastøj," siger Lars Løkke Rasmussen.

Deler fællesskabet op

Han henviser til skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der i et interview med Jyllands-Posten i foråret definerede "bankdirektører, overlæger, professorer, advokater, topchefer, ejendomsspekulanter" som grupper, SF skal vende ryggen til.

"Han udstiller sig selv som en, der ser på vælgergrupper i stedet for danskere. Som en der deler fællesskabet op i venner og fjender, fordi de har et særligt arbejde, og spiller dem ud mod hinanden i en taktisk kamp," siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"Der er åbenbart nogen, for hvem det blå kanvas repræsenterer det gode og jakkesættet det onde. Det er et falsk skel. Jeg vil gerne advare mod at dele danskerne op i gode og dårlige mennesker."

Regeringens fokus på bestemte grupper af danskere skygger for den fælles interesse i at værne om danske arbejdspladser på alle områder i industrien, på byggepladsen, i landbruget, på slagteriet, på advokatkontoret - og i banken, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår samtidig, at Venstre er klar til at tage første skridt med i den retning med en ambitiøs skattereform - hvis regeringen vil give reelle skattelettelser.

"Venstre er med hele vejen, hvis vi kan blive enige om at returnere de milliarder til danskerne, der ifølge regeringen kan findes ved nye reformer - og som ikke skal bruges til at vedligeholde og udvikle vores fælles velfærd," siger Løkke.