Nyheder

"Vestager skal holde lavere profil"

Socialdemokraterne ville være bedre tjent, hvis De Radikales leder, Margrethe Vestager, holdt en lille smule lavere profil, end det er tilfældet i dag.

Sådan lyder vurderingen fra TV 2s mangeårige - men nu pensioneret - politiske journalist, Kaare R. Skou, på dagen, hvor en ny meningsmåling fra Megafon giver Socialdemokraterne en historisk lav opbakning fra vælgerne.

"Lige nu er det ikke Socialdemokraterne eller Søvndal, der sætter dagsordenen. Det er Margrethe Vestager. Hvis hun ville gøre regeringen en tjeneste, skulle hun køre en lidt lavere profil, end hun gør i dag," siger Kaare R. Skou.

Han siger videre:

"Socialdemokraterne havde en leder, der kunne sætte dagsordenen under Jens Otto Kragh og under H.C. Hansen og Hans Hedtoft. Anker Jørgensen var anderledes, for ham elskede folk simpelthen. Nyrup havde sine egne problemer og dykkede også voldsomt i målingerne."

"Vi skal tilbage til før Stauning"

Danskernes historiske lave opbakning til Socialdemokraterne er ikke set siden før Thorvald Staunings tid som socialdemokratisk statsminister i 1924-1926 og igen fra 1929­-1942, siger Kaare R. Skou:

"Meningsmålingen er rigtig voldsom. Det har aldrig været så dårligt."

Ifølge den seneste meningsmåling fra Megafon vil kun 16,9 procent af danskerne stemme på Socialdemokraterne, hvis der var valg i morgen.

Krisen er ikke gået op for danskerne

Med til den lave opbakning hører også, at danskerne ikke forstår krisen, mener Kaare R. Skou:

"Den er gået op for dem, som den har ramt, men den er ikke gået op for alle os andre, som krisen ikke rammer. Derfor har man svært ved at forstå, at der skal dramatiske trepartsforhandlinger til, og det er svært at forstå, at man ikke kan få en rigtig skattelettelse, som Løkke taler om hele tiden, i stedet for at flytte pengene rundt," siger Kaare R. Skou.

"Løkke ikke interesseret i statsministerposten"

Han siger samtidig, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke er interesseret i at overtage statsministerposten fra Socialdemokraterne lige nu:

"Han har det ganske glimrende med, at hans parti vokser uden, at han i og for sig gør et stykke politisk arbejde. Lars Løkke har ikke travlt med at komme til magten lige nu i den økonomiske situation, som vi har," siger han.