S-folk til Thorning: Bliv mere rød

Det er en alt for blå politik og en masse brudte valgløfter, der giver Socialdemokraterne en historisk dårlig meningsmåling på 16,9 procent. Sådan lyder dommen fra flere socialdemokratiske lokalformænd, der mener, at den radikale leder, Margrethe Vestager, har fået "en alt for stor luns" i regeringssamarbejdet.

"De Radikale har fået for meget, og det er med til at gøre, at vælgerne flygter fra Socialdemokraterne," siger Inge Lodberg, der er socialdemokraternes lokalformand i Middelfart.

Har ikke gennemført løfter

Hun bakkes op af Knud Peter Levinsen, der er socialdemokraternes kredsformand i Haderslev.

"Det kan godt være, at man skulle til at kigge lidt på at føre lidt socialdemokratisk politik frem for kun at føre radikal politik. Man har jo ikke gennemført noget som helst af det, man lovede i valgkampen," siger han.

Også Inge Lodberg nævner regeringens "mange løftebrud" som en afgørende forklaring på vælgerflugten.

"Mange af de udsagn, vi kom med op til valget, de er jo ikke holdt stik, og det tror jeg, at vælgerne straffer nu," siger hun.

Begge lokalformænd er enige om, at regeringens udspil til en skattereform er alt for blå, og at det også har skræmt de socialdemokratiske vælgere bort.

"Det er blå politik at give skattestigninger til dem, der har meget, lave højere afgifter og forringelser for pensionisterne. Og skattereformen bliver sikkert endnu mere blå nu, hvis Venstre skal lægge stemmer til den," siger Knud Peter Levinsen.

Tror at vælgerne vender tilbage

I Vejen mener den lokale socialdemokratiske næstformand, Arne Welcher Christensen, at vælgerne helt sikkert skal vende tilbage. De skal bare først finde ud at, at skattereformen er en nødvendighed.

"Det er en reform, som skal skaffe arbejdsløse i arbejde. Det har mange arbejdsløse måske ikke fundet ud af," siger han.

Alle de tre socialdemokrater mener, at regeringen skal gennemføre skattereformen sammen med Enhedslisten.