Regeringen får håndsrækning fra DF og EL

Regeringen får nu en håndsrækning fra begge sider i folketingssalen, når det gælder skattereformen. Det sker på dagen, hvor Socialdemokraterne - ifølge en ny meningsmåling fra Megafon - har rekordlav opbakning fra vælgerne.

Dansk Folkeparti har således meldt ud, at partiet har haget sig fast i bordkanten for at se, om partierne kan nå et resultat.

""Der er skidt og kanel. Der er gode, fornuftige ting i det, men det er den tunge ende, der vender nedad. Fordi man letter i topskatten og lader pensionister og førtidspensionister betale for det," siger Peter Skaarup.

Alle partier er stuerene

Det selv samme argument kommer også fra Enhedslisten, og på spørgsmålet om, hvorvidt det åbner op for en skattereform mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, svarer Skaarup:

"Der er ikke nogen partier, som vi synes ikke er stuerene, og som vi ikke vil samarbejde med," siger han og hentyder til transportaftalen, som regeringen fik i hus med netop Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Pensionisternes grundbeløb er svær at sluge

Han fremhæver dog regeringens planer om at ændre pensionisternes grundbeløb som en af de ting, der bliver meget svære for DF at sluge.

"Det er et helt afgørende punkt for os at skabe tryghed for pensionisterne, og at vi ikke pludselig gør kål på grundbeløbet. Det ville være en historisk fejltagelse, hvis man lige pludselig i en skattereform begynder at skære i pensionisternes grundbeløb," siger han.

Men han afviser, at det er et ultimativt krav.

Kompromisser hvis regeringen trækker mod venstre

Samtidig erklærer Enhedslisten efter hårde ord i starten af ugen om regeringens skattereform, at partiet er klar til kompromisser - hvis regeringen vel at mærke begynder at trække "lidt mod venstre."

"Det bør nu står ret klart for regeringen, at strategien med at føre blå politik for at vinde vælgere tilbage fra venstre ikke virker. Hvis regeringen er parat til at ændre kurs, så står Enhedslisten parat til at forhandle og til indgå kompromisser. Det skal der ikke herske tvivl om," siger politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun siger videre, at skattereformen er et godt sted at begynde:

"Vi har sagt helt klart til regeringen, at hvis den dropper tyveriet fra de arbejdsløse og førtidspensionisterne, så står vi klar til seriøse forhandlinger," lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører.