Nyheder

Engell: Meningsmåling chokerer regeringen

Katastrofal timing for Socialdemokratiet og statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Sådan vurderer politisk kommentator Hans Engell den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Megafon har lavet for TV 2 Nyhederne og Politiken.

Socialdemokraterne opnår efter ni måneder ved regeringsmagten en historisk lav vælgertilslutning på 16,9 procent. Tallet er det laveste, siden Megafons begyndte at lave meningsmålinger for 14 år siden.

Hans Engell tøver ikke med at kalde det for en sand katastrofemåling for regeringen, der ellers netop har fremlagt sit oplæg til en skattereform og har indledt trepartsforhandlingerne:

"Målingen vil vække uro i regeringspartierne, fordi tallene er så store. Jeg tror, den kommer som et chok for dem," siger Hans Engell til Ritzau og fortsætter:

"Der har hos S og SF været en følelse af, at det gik i den rigtige retning. SF kom gennem et vellykket landsmøde, og hos S føler man at både lanceringen af trepartsforhandlingerne og skattereformen har været vellykket."

Der skal resultater på bordet

Den tidligere konservative minister er ikke i tvivl om, hvad der skal til for at vende den nedadgående kurve:

"Det er et spørgsmål om, at regeringen må vise resultater. Det er ikke nok, at man lægger planer frem. Man er nødt til at præstere noget," siger Hans Engell, der noterer sig, at snakken om løftebrud bliver ved med at hjemsøge regeringen:

"Det er lige meget, hvilken sag regeringen tager fat på, så ser vi gamle klip af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal fra dengang, hvor de lovede det modsatte."

Politiske modstandere vil lugte blod

Den historisk lave vælgertilslutning til Socialdemokraterne vil ifølge Hans Engell få de politiske modstandere til at lugte blod:

"Hvem indgår aftaler med så svag en regering uden at tage sig højt betalt?," siger han og afviser at gætte på, om bunden nu er nået for Socialdemokraterne:

"Der er stadig langt ned til en bund, vi ikke kan se."