Nyheder

Danske banker får tæsk af Moody's

Kreditvurderingsinstituttet Moody's nedgraderer Danske Bank med to trin. Sydbank og Jyske Bank bliver også nedgraderet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det store institut.

Bankerne har nu alle ratingen Baa1.

Danske Bank tager ratingen fra Moody’s til efterretning, men forstår ikke Moody’s meget negative syn på den danske banksektor.

"Vi har haft en tæt dialog med Moody’s over de seneste måneder. Vi er sikre på, at Moody’s har hørt vores synspunkter, men vi mener ikke, de er reflekteret i den rating, banken har fået," siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

I alt har Moody's nedjusteret kreditværdigheden for ni danske banker og kreditinstitutter.

Spar Bank Nord og Ringkjøbing Landbobank er også blevet nedgraderet.

Nykredit hårdest ramt

Hårdest ramt er Nykredit Realkredit og Nykredit Bank, som har mistet tre hakker og i fremtiden har vurderingen Baa2.

Moody's har gennemført en større gennemgang af 114 europæiske finansielle institutter og det er altså herefter, at de danske institutter er blevet nedgraderet.

Moody’s skriver i sin som begrundelse, at danske banker generelt opererer i et svært klima, og at den danske stats villighed til at støtte op om den danske banksektor er væsentligt mindre sammenlignet med andre nordiske og europæiske lande.

Nedgraderingerne af de danske banker kommer efter, at Danske Bank tidligere onsdag fik et skud for boven, da et andet stort kreditvurderingsselskab Standard & Poor's satte bankens rating et trin ned.

Hvor banken tidligere havde en rating på A/A-1, hedder den nu A-/A-2.

Tilbage i december fik Danske Bank en nedjustering hos et andet ratingbureau, Fitch. Og en lavere rating vil alt andet lige gøre det dyrere for Danske Bank at låne ny kapital og finansiering.