Nyheder

Skatten lettes for alle i arbejde

De 3,1 millioner danskere med ind-komster på mere end 320.000 kroner om året kan fra 2013 forberede sig på at få en skattelettelse på mindst 2.500 kroner om året. Det skriver Politiken.

Skattelettelsen vil gradvis stige til 4.100 kroner i 2022, når regeringens skattereform er fuldt indfaset.

Det er budskabet fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), der i Politiken løfter sløret for det samlede skatteudspils krumtap: en forhøjelse af beskæftigelsesfradraget på godt ni milliarder kroner.

Hovedformålet med skattereformen er, ifølge regeringen, at sænke skatten på arbejde for lav- og mellemindkomstgrupper.

"Vi gennemfører den største enkeltstående forhøjelse af beskæftigelsesfradraget nogensinde. Det er i runde tal en fordobling," siger skatteministeren til Politiken.

Enlige forsørgere får tredobling af beskæftigelsesfradraget

Derudover får enlige forsørgere i arbejde en bonus allerede i 2015. Når den samlede skatteomlægning er trådt i kraft, kan en enlig mor eller far se frem til en tredobling af beskæftigelsesfradraget.

Det skal tilskynde enlige med forsørgerpligt til at arbejde. Thor Möger Pedersen refererer direkte til den ophedede debat om kontanthjælpsmodtageren Carina, der modtog 16.000 kroner om måneden efter skat.

"Jeg kan godt forstå de frustrationer, som diskussionen om Carina medførte. Derfor er et særligt fradrag med til at løse det problem, at det for mange enlige forsørgere ikke kan betale sig at arbejde," siger skatteministeren.