Ekstra fradrag til enlige forsørgere

Regeringens skattereform indeholder et forslag om at give enlige forsørgere et særligt højt beskæftigelsesfradrag. Det ekstra fradrag skal gøre det mere attraktivt at gå fra offentlig forsørgelse til arbejde. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.

Ifølge reformen skal alle i arbejde have et højere fradrag. Men enlige forsørgere skal lokkes med et ekstra fradrag, så forskellen mellem kontanthjælp og løn bliver større.

Dermed håber regeringen at løse problemet med, at enlige på kontanthjælp kun har en lille økonomisk gevinst ud af at få et arbejde. Det skyldes, at de modtager en række ekstra ydelser, der aftrappes, når indtægten stiger.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, AE, er begejstret for forslaget. AE har tidligere regnet på et forslag om at hæve beskæftigelsesfradraget og tredoble fradraget til enlige forsørgere.

640 kroner ekstra om mĂĄneden

Det vil give en enlig forsørger en ekstragevinst på 640 kroner om måneden ved at gå fra kontanthjælp til et job med en månedsløn på 17.500 kroner.

"Det er en god idé, som vi er meget vilde med. Når man målretter fradraget til enlige forsørgere, som har mindst gevinst ved at komme i arbejde, så batter det virkelig noget", siger AE-direktør Lars Andersen til Jyllands-Posten.

Avisen sætter ikke beløb på det ekstra fradrag for enlige forsørgere. Regeringen præsenterer sit udspil til en skattereform på tirsdag. Reformen skal give statskassen tre milliarder kroner, og øge arbejdsudbuddet med 12.000-13.000 personer.