Anmeldere vilde med "Jagten"

Instruktør Thomas Vinterberg film "Jagten", der i weekenden blev vist ved en gallavisning i Cannes, får de danske anmeldere til at juble: Vinterberg er tilbage.

Filmen er da også spået til at vinde en eller flere af De Gyldne Palmer, der uddeles søndag.

"Thomas Vinterberg er med "Jagten" tilbage på sit højeste niveau. Vinterberg viser med filmen et umanerligt talent for at instruere skuespiller, ikke mindst børne- og unge-skuespillerne er fremragende," skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Det er sjældent, at man ser så perfekt og tilfredsstillende en slutning, som Thomas Vinterberg har skabt i sin nye - og Cannes-aktuelle -film "Jagten"," skriver Information og fortsætter:

"Alle skuespillere i "Jagten" leverer flotte og troværdige præstationer - ikke mindst børnene. Men det er i udpræget grad Mads Mikkelsens film."

"Det er længe siden, at han har spillet så almindeligt et menneske, og det gør han med lige så stor autoritet og udstråling som var det Strueense, Le Chiffre eller Stravinskij," skriver avisen i sin anmeldelse.

Politiken følger trop:

"En intens interesse for menneskelige og moralske dilemmaer og et gudbenådet talent for at instruere børn er to af Thomas Vinterbergs spidskompetencer, som han forener i "Jagten"."

"Det gennemarbejdede manuskript er levende og skarpt i sine dilemmaer hele vejen igennem. Jagten formår dermed at forny pædofilitemaet, der før er blevet brugt på film, men aldrig så underspillet som her, aldrig så tæt på det menneskelige."

Berlingske roser som de øvrige aviser skuespillernes præstationer, mens især Mads Mikkelsens præstation får store ord med på vejen.

"Fremragende skuespil fra Thomas Bo Larsen i rollen som pigens far, krænket i hele sin grundvold, til Susse Wold i en nøglerolle som institutionsleder til Mads Mikkelsen som den anklagede."

"Mads Mikkelsen i rollen som Lukas har fortjenesten for filmens helstøbte troværdighed."

Samtlige aviser er enige om, at dramaet engagerer fra start til slut.