Nyheder

Krigsveteraner med benzin i blodet

Syv unge mænd, der alle er vendt hjem fra Afghanistan med krigsskader, er gået sammen for at få et racerhold op at køre - med dem selv bag rattet. Kasper Thomsen er én af de syv unge mænd, som om to dage får deres debut som racerkørere.

Alle kørerne er soldater, der på den ene eller anden måde har fået svære, fysiske skader i Afghanistan. Bilen er derfor bygget helt specielt.

"Det er der ingen ben i"

Team Wounded Racing, hedder holdet, som i dag præsenterede sig selv og deres projekt. Holdet ledes af racerkøreren Jason Watt, som soldaterne i hvert fald på en måde deler skæbne med.

"Vi har ulykken, der ligesom bringer os sammen. Der er sgu lidt galgenhumor. Det er jo soldater, det er rå gutter. Der gik ikke lang tid før vi havde sloganet på plads - "det er der ingen ben i". Sådan skal det være," siger Jason Watt Til TV 2 | NYHEDERNE.

Den, der senest er kommet hjem fra Afghanistan er 23-årige Kasper Thomsen. Det er ikke længere tid siden end 15. december sidste år, at han trådte på en sprængladning, som tog det nederste af begge hans ben.

"Det jeg havde det allerværst med, var det, jeg havde udsat min familie for. Det have jeg det rigtig dårligt med. Det andet skulle jeg nok klare, var jeg sikker på. Selv om jeg ikke rigtig vidste, hvordan det hele ville komme til at forløbe," siger Kasper Thomsen til TV 2.

Skal køre mod de bedste

Efter omstændighederne er det hele forløbet godt for Kasper Thomsen. Hurtigt efter hjemkomsten til Danmark fik han proteser og genoptræning på Rigshospitalet. Efter kun to måneder var han på benene igen. Efter tre måneder var han klar til at gå med i Team Wounded Racing.

Projektet med at køre racerløb handler konkret om at gennemføre løbet Danish Endurance Championship, hvor holdet skal kæmpe mod de bedste danske racerkørere. Men det er mere end det. Soldaterne har selv fundet sponsorer, står selv for driften og meningen er, at de får kompetencer, som kan bruges i deres nye liv. Teamchefen håber, han kan være en inspiration.

"De kan kigge på mig og sige, "der sidder en mand, der har siddet i kørestol i 11 år med tre børn og karriere og som lever livet"," siger Jason Watt.

De syv nyudklækkede racerkørere har debut på lørdag på racerbanen Padborg Park.

TV 2 | NYHEDERNE følger Team Wounded Racing arbejde med at få succes som racer team. Programserien vil kunne ses her på kanalen.