Thorning om Sass: Vi ses senere

Det var ikke en voldsomt meddelsom statsminister, der i dag passerede pressen på Christiansborg.

"Vi ses senere," lød det blot fra en smilende Helle Thorning-Schmidt, da journalisterne stak mikrofonerne frem for at få en kommentar til historien om Henrik Sass Larsens comeback i den socialdemokratiske top. Kommentarerne må vente til udnævnelsen er officiel.

Andre af socialdemokraterne var knap så tavse og kommenterede gerne Henrik Sass Larsens nye post som gruppeformand, dog med det forbehold, at han reelt først bliver udnævnt i aften.

Artiklen fortsætter under playeren

"Der er ingen tvivl om, at Henrik er af en særlig kaliber. Og jeg kan godt lide, at han er meget kontant, så man ved hvor han står," siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Henrik Sass Larsen blev regnet for et sikkert kort til posten som finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering, men måtte trække sig som kandidat i elvte time, da PET ikke kunne sikkerhedsgodkende ham. Årsagen var angiveligt, at Henrik Sass Larsen havde mødtes og skrevet sammen med Bandidosrockeren Torben Ohlsen, også kendt som Suzuki-Torben.

Bjarne Corydon, der blev socialdemokratisk finansminister i stedet for Sass Larsen, er klar til samarbejdet.

Artiklen fortsætter under playeren

"Jeg har arbejdet sammen med Henrik i mange år, og hvis vi kan finde større opgaver til ham nu, glæder det mig meget," siger Bjarne Corydon, der understreger, at det er den socialdemokratiske gruppe, der beslutter, hvem der skal være gruppeformand.