Se listen over politiske comebacks

Henrik Sass Larsen udnævnes i dag som ny gruppeformand hos Socialdemokraterne.

Dermed gør den 45-årige politiker fra Køge comeback, efter at han i september 2011 blev diskvalificeret som ministeremne af PET.

Det skyldtes angiveligt, at han sammen med vennen og partifællen Tommy Kamp tilfældigt havde mødt rockeren Torben Ohlsen Jensen - bedre kendt som Suzuki-Torben - på en café i Køge i maj i 2011. De nærmere detaljer i sagen er aldrig kommet frem, da både Henrik Sass Larsen og statsminister Helle Thorning-Schmidt her henholdt sig til at de har tavshedspligt.

Henrik Sass Larsen er dog langt fra den første politiker, der rejser sig efter en politisk knockout. Det er set før, at politikere kommer tilbage efter at have holdt lav profil - en gik sågar hen og blev statsminister.

Troels Lund Poulsen:

Den potentielt største politiske skandale i Danmark de seneste 20 år.

Sådan lyder vurderingen i sagen, hvor en undersøgelseskommission skal forsøge at finde ud af, om tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt har blandet sig i sagsbehandlingen af Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag tilbage i 2010.

Troels Lund Poulsen opgav sine ordførerskaber og forlod midlertidigt Christiansborg, da sagen rullede i slutningen af 2011, men vendte tilbage som Venstres forsvarsordfører og medlem af skatteudvalget i marts 2012.

Sagen er dog ikke slut endnu, og belaster kommissionsundersøgelsen Troels Lund Poulsen, er han højst sandsynlig færdig i dansk politik.

Jeppe Kofoed:

Jeppe Kofoed trak sig 25. marts 2008 fra posten som Socialdemokraternes udenrigsordfører på grund af et seksuelt forhold til en 15-årig pige under et påskekursus i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

I april 2008 blev Jeppe Kofod genvalgt som folketingskandidat og 13. august samme år, blev han udnævnt til udenrigspolitisk ordfører igen. Jeppe Kofod er nu Socialdemokraternes spidskandidat ved valget til Europa-Parlamentet i juni 2014.

Henriette Kjær:

Henriette Kjærs politiske karriere kørte på skinner, da hun i 2005 måtte træde tilbage fra posten som minister for familie- og forbrugeranliggender, efter det kom frem, at hun og hendes samlever i retten var dømt som dårlige betalere.

Efter at have holdt lav profil i to år blev Henriette Kjær i 2007 udnævnt til sit partis politiske ordfører og i 2008 tillige formand for folketingsgruppen.

Men efter massiv omtale i medierne af familiens privatøkonomiske forhold igen i slutningen af 2010 og begyndelsen af 2011 trak Henriette Kjær sig i januar 2011 fra posterne som politisk ordfører og som gruppeformand og meddelte, at hun trådte ud af dansk politik.

Morten Messerschmidt

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt trådte i 2007 ud af Dansk Folkeparti efter anklager i pressen om, at han havde heilet og sunget sange af nazistisk observans i Grøften i Tivoli.

I 2009 blev han renset efter at have vundet retssag over B.T. Messerschmidt er i dag medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Anders Fogh Rasmussen:

Daværende skatte- og økonomiminister Anders Fogh Rasmussen (V) trådte i 1992 tilbage, efter at en kommissionsdomstol fandt, at Fogh havde misinformeret Folketingets finansudvalg. Skatteministeriet havde bogført edb-udgifter afholdt i 1988 som afholdt i 1989 for at opfylde regeringens krav om besparelser.

Fogh vendte tilbage som politisk ordfører for Venstre i 1993, blev partiets formand i 1998 og statsminister for VK-regeringen fra 2001 til 2009, hvor han forlod dansk politik til fordel for posten som Natos generalsekretær.

Ritt Bjerregaard:

Ritt Bjerregaard måtte i 1978 træde tilbage som undervisningsminister efter en strid om hendes hoteludgifter under en UNESCO-rejse til Paris.

Hun vendte dog tilbage som socialminister i Anker Jørgensens fjerde regering fra 1979-81. I oktober 1994 blev hun udpeget til at efterfølge Henning Christophersen som Danmarks kommissær i EU-kommissionen. Fra 2000 til 2001 var hun fødevareminister i Nyrup-regeringen, og fra 2005 til 2009 var hun overborgmester i København.

Ole Stavad:

Beskyldninger om at Ole Stavad var involveret i sag om ulovlige skattefradrag til Spar Nord kostede ham i 1994 posten som skatteminister.

Allerede året efter blev han næstformand i Socialdemokraterne, og siden fik han ministerposter som både skatteminister og erhvervsminister.